Timo Ekhart

Foto profiel TimoIk ben begonnen met Buurtteevee vanuit mijn ervaring bij Bert Buis Kindertelevisie in het AZM. Hier heb ik ontdekt dat video een sterk en persoonlijk communicatiemiddel wordt wanneer je het samen met de kijker maakt. Met andere woorden: de kinderen hebben alles te vertellen over de inhoud en de vorm en jij helpt ze hier een  video van te maken. Door dit toe te passen zag ik hun zelfvertrouwen weer groeien en lieten ze trots aan anderen zien wat ze zelf gemaakt hadden. Waarom dit principe niet uitproberen in een wijk dacht ik? Dat zou wel eens de onderlinge betrokkenheid en samenhorigheid kunnen helpen vergroten en dat maakt het leven zoveel aangenamer.

In samenwerking met buurtbewoners maak ik video’s. Ik coördineer de werkzaamheden rond de activiteiten van Buurtteevee zoals het maken van het buurtjournaal en de rubriek “Aan Tafel”. Ik onderhoud contacten in de wijk en ben voortdurend bezig Buurtteevee verder te ontwikkelen qua manier van werken en het toepassen van video als communicatiemiddel.

Ik vind Buurtteevee ontzettend leuk vanwege de manier van werken. Namelijk: het delen van de regie met degene waar het filmpje over gaat. Dit brengt vaak leuke verrassingen met zich mee. Het wordt op deze manier nooit saai en je ontdekt wat mensen bezighoudt en wat ze echt belangrijk vinden. Dat is altijd spannender dan alleen antwoord krijgen op je eigen vragen.

Deze video’s zijn mijn favoriet:
* De mannen van de buurttuin, winter 2013:

* En deze, waar kinderen de microfoon doorgeven tijdens de tuinaanleg naast basisschool ’t Spoor in Nazareth:

* De rubriek “Aan Tafel” vind ik sowieso erg leuk, omdat je in korte tijd zoveel meer weet en ziet van een persoon of vereniging dan in een reportage.

Mijn droom voor Buurtteevee is dat veel mensen de mogelijkheid gaan grijpen het medium video te gebruiken om te laten zien wat zij belangrijk vinden, in plaats van dit te laten bepalen door anderen.  Op deze manier wordt Buurtteevee van henzelf. Ik zou het daarnaast heel leuk vinden om meer creatieve filmpjes te maken voor Buurtteevee, bijvoorbeeld een item met typetjes of poppen. Een soap maken met de mensen uit de buurt zou ik ook te gek vinden.